Saturday, 17 February 2018

The Invisible Library

The Invisible Library av Genevieve Cogman
Terningkast: 5


"She was a Librarian, and the deepest, most fundamental part of her life involved a love of books. Right now, she wanted nothing more than to shut the rest of the world out and have nothing to worry about except the next page of whatever she was reading."


"Then what is the purpose of the Library?" Vale asked.
"To save books," Irene said firmly.
----

Irene er agent for The Library, en hemmelig, mystisk organisasjon som sender spioner til alternative verdener for å redde bøker. Noen ganger er det enkelt - boken kan kjøpes i nærmeste bokhandel - men denne gangen møter Irene på problemer hun aldri kunne ha forutsett. I et London som myldrer av kaos, og alver og vampyrer regjerer, må Irene gjøre alt hun kan for å få tak i et eksemplar av Grimm-eventyrene før det faller i feil hender. 

----

Jeg har nevnt (litt for mange ganger) hvor glad jeg er i The Chronicles of St. Mary's-serien av Jodi Taylor, og The Invisible Library-serien er en god delt førsteplass for fantasy/science fiction-serier for meg. Bøker, alternative verdener, bibliotekarer som også er spioner, drager, alver og vampyrer... hva mer kan man be om??

Jeg elsker verdenen og karakterene Cogman har skapt, og gleder meg til å fortsette med serien. Med uendelig mange alternative universer kan kun fantasien sette grenser for hva som kan komme i de neste bøkene, og mangel på fantasi er det i hvert fall ingen antydning til enda. Fra en side til en annen er det umulig å gjette hva som kommer til å skje, og jeg ble ofte overrasket av de rareste hendelsene i løpet av boken. 

Dette er kanskje ikke det dypeste eller mest velskrevne verket jeg har lest, men det er en av de gøyeste lesestundene jeg har hatt på lenge. Les denne om du liker litt useriøs, godt gjennomført og overraskende fantasy! 

No comments:

Post a Comment