Monday, 1 January 2018

Lest i 2017

Det er 2018 allerede, og det er tid for en oppsummering av hva jeg leste i 2017! 

Jeg leste 72 bøker, som er langt flere enn jeg pleier. Bloggingen har motivert meg til å sette av mer tid til å lese enn før, og det vil jeg fortsette å gjøre i 2018. 

Jeg har lest morsomme, romantiske, spennende, fantastiske og skuffende romaner i 2017. Det er umulig å velge en favoritt, men noen har satt mer merke enn andre. Her er noen av de jeg husker best, og noen tanker om noen av dem. 


Jeg begynte året sterkt med John Williams' Butcher's Crossing, som var like strålende som Stoner. Så leste jeg den min første bok av Helga Flatland, og ble betatt. I 2018 skal jeg lese oppfølgeren av Bli hvis du kan. Reis hvis du må. og håpe jeg blir like bergtatt. 


Jeg leste bøker av flere forfattere jeg aldri har prøvd før, og mange av dem vil jeg lese mer av: E. Lockhart, Siri Pettersen, Jodi Taylor og Maja Lunde, for å nevne noen. Rainbow Rowell, som jeg har lest litt av før, imponerte meg med Carry On, jeg motiverte meg til å lese flere ungdomsbøker, som Simon vs. the Homo Sapiens Agenda, Magnus Chase and the Sword of Summer og All the Bright Places. 

Jeg begynte på en rekke nye serier i 2017, blant annet The Chronicles of St. Mary's, The Magicians og Poldark, og kan glede meg til å lese fortsettelsene! Sent i høst kom Otherworld av Jason Segel og Kirsten Miller, som var overraskende godt gjennomført og spennende. I november 2018 kommer oppfølgeren!


Nevneverdige enkeltstående romaner jeg leste var blant annet The Singer's Gun av Emily St. John Mandel (<3), The Versions of Us av Laura Barnett, My Cousin Rachel av Daphne du Maurier, The Life and Death of Sophie Stark av Anna North og En moderne familie av Helga Flatland. 


Jeg leste flere bøker av norske forfattere enn jeg har gjort på mange år, og fant nye favoritter. Erik Eikehaug's James Franco spytter når han snakker var ett av årets høydepunkter, og jeg kan nesten ikke vente med å lese den siste boken i Siri Pettersens Ravneringene-trilologi. 


Jeg fullførte leseutfordringen for 2017, som var 12 bøker i bestemte temaer, og kommer til å ha en lignende utfordring for 2018. 

48 av 72 bøker jeg leste i 2017 var skrevet av kvinner, altså to tredjedeler. 

Jeg har ikke telt, men de aller fleste av bøkene jeg leste er nok skrevet av vestlige forfattere. I 2018 vil jeg bevisst forsøke å lese bøker fra flere steder i verden, og fortsette å prøve å ha en blanding av kvinnelige og mannlige forfattere. 


Takk til blogglesere, bloggere og forlag for et spennende leseår! Jeg gleder meg til det neste!

Godt nyttår!

No comments:

Post a Comment