Monday, 11 December 2017

Noen bøker jeg har lest i det siste

Det har vært tregt med blogging den siste tiden! I dag blir en samlepost med tre av bøkene jeg har lest de siste månedene, men ikke blogget mye om. Og så håper jeg å skru opp bloggeintensiteten litt nå i desember, når det er så mye fint som skjer!

The Giver av Lois Lowry
Terningkast: 3

The Giver beskriver en utopisk fremtid der alle lever lykkelige og verdige liv. Jonas blir utvalgt til å være den nye "the Giver", som er den eneste som har minner fra hvordan livet var før. Jonas forstår etter hvert at selv om verden han lever i har mange fordeler, har mye gått tapt på veien, og vil dele minnene med offentligheten igjen.

The Giver gave a rueful, anguished, empty laugh. “Jonas, you and I are the only ones who have feelings. We’ve been sharing them now for almost a year.”

Jeg så filmen basert på boken for et par år siden, og var ikke spesielt imponert. Jeg håpet at boken kom til å være mye bedre, mer nyansert og detaljert, men den gang ei. Boken var helt ok, men veldig overfladisk og enkel. Grei om du trenger en kort bok for å nå Goodreads-målet ditt for i år, men jeg kommer nok ikke til å lese oppfølgerne til boken!


White Silence av Jodi Taylor
Terningkast: 5
Siden hun var barn har Elizabeth Taylor visst at hun ser ting andre ikke ser - hva andre tenker og føler, men også vesner som ikke hører til i vår verden. Når ektemannen dør blir verden hennes snudd på hodet, og hun tvinges til å utforske kreftene sine på nye måter for å overleve.

Jeg har snakket nok om hvor forelsket jeg er i Jodi Taylor's Chronicles of St. Mary's-serie, så jeg lastet ned White Silence på Kindle den dagen den ble utgitt. Med White Silence har Jodi Taylor levert en forfriskende roman, selv om historien i seg selv ikke er spesielt original. Jeg lo og gispet om hverandre i løpet av boken, og gleder meg til neste i serien!

The Cows av Dawn O'Porter
Terningkast: 6
Tara er enslig mor og lager dokumentarer. Camilla er singel og lever av bloggen sin. Stella sørger over tvillingsøsteren Alice sitt dødsfall, og ønsker seg barn. Alle kommer til å utsettes for utfordringer som setter deres livsstiler og livssyn på spill. Historiene deres flettes sammen i løpet av boken, som dekker feministiske spørsmål, abort og sex.

Can I get a bottle of champagne, please?’ 
‘What’s that for?’ I ask, a little confused. 
‘If this works out, I just got a free kid.’ He thumps my leg back and laughs. This guy is fucking brilliant.

Jeg elsket The Cows, og anbefaler den faktisk til alle. Den er morsom, rett på sak og tar opp aktuelle problemstillinger fra tre ulike perspektiver på en underholdende måte. Selv om karakterene og handlingene deres var litt urealistiske, og deres følelsesmessige modenhet var omtrent 12 år, var det en sterk, morsom historie som har fått velfortjent oppmerksomhet globalt. Les den!

No comments:

Post a Comment