Friday, 1 December 2017

Lest i november

November har vært den travleste måneden i Paris. Nå har jeg kun én presentasjon og én eksamen igjen før semesterslutt, så det roer seg heldigvis nå!

Jeg innså at jeg lå etter om jeg skulle klare mitt nye lesemål på 75 bøker i 2017, så jeg lastet ned en rekke korte bøker for å få litt fart på lesingen. Det er deilig å kunne lese ut en bok på et par dager når den eneste ledige tiden er metroturen til skolen og halvtimen før jeg slukner på kvelden, men jeg håper å få tid til litt lengre bøker i desember!

LEST I NOVEMBER


A Bachelor Establishment av Jodi Taylor
Otherworld av Jason Segel og Kirsten Miller
Magnus Chase and the Sword of Summer av Rick Riordan
What Could Possibly Go Wrong av Jodi Taylor
Paris for One av Jojo Moyes
The Grownup av Gillian Flynn
The Sense of an Ending av Julian Barnes
The Giver av Lois Lowry
Shopgirl av Steve Martin

Månedens beste bok var utvilsomt Otherworld av Jason Segel og Kirsten Miller. Boken handler om et virtuelt virkelighet-spill som er så troverdig at karakterene med kunstig intelligens opplever sin verden som like virkelig som den egentlige verdenen. Ikke et nytt konsept, men godt gjennomført, og jeg kan nesten ikke vente til oppfølgeren som kommer neste høst.

Månedens tankevekker var The Sense of an Ending av Julian Barnes. Den handler om hvordan man aldri vet hvordan vi påvirker livene til de rundt oss, og at det vi selv husker ikke alltid stemmer overens med hvordan andre opplever det.

Jeg klarer ikke a velge en månedens dårligste denne gangen. Flere av bøkene jeg leste var litt meh - som Shopgirl, The Giver, Paris for One og The Grownup - men ikke direkte dårlige.

LESEPLANER FOR DESEMBER

Målet for desember er i alle fall å blogge litt mer - det har gått helt i glemmeboken i november. I fjor blogget jeg hver dag hele desember, men det virker litt usannsynlig denne gangen. Jeg vil imidlertid blogge litt fra julestemningen de siste tre ukene i Paris!

Jeg har lyst å endelig lese Blå av Maja Lunde, siden Bienes historie var så mye mer spennende enn jeg hadde forventet. Jeg kunne også tenke meg å lese Råta av Siri Pettersen, oppfølgeren til Odinsbarn. Og så har jeg nettopp begynt på The Cows av Dawn O'Porter, som Kvardagsbiblioteket anmeldte for et par uker siden.


Og så må det jo en julebok til, og etter den koselige A Boy Called Christmas i fjor, passer det godt å lese oppfølgeren The Girl Who Saved Christmas i år. Til slutt vil jeg lese Dan Brown sin nye, Origin, og kanskje (selv om den er et litt lengre prosjekt) Ken Follets A Column of Fire


----

Hva har du lest i november?

2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Takk for at du linker! Håper du liker The Cows! :-)
    - Victoria x

    ReplyDelete