Friday, 25 August 2017

Leser nå: The Shadow of the Wind

God morgen!

Fredag allerede! Hele min uke har vært fylt med innkjøp av nødvendige ting til leiligheten, sightseeing, planlegging og utforskning av nabolaget. Ukens største skuffelse var smaken på den franske melken, men det er vel slikt man venner seg til??

Jeg har vært lite i leiligheten denne uken, og det har derfor gått tregt med lesingen. Det har imidlertid ingenting med kvaliteten på lesestoffet å gjøre! Jeg har endelig kommet i gang med The Shadow of the Wind, som har ventet i bokhyllen i flere måneder. Jeg har i flere år hørt fine ting om den, og er helt oppslukt av historien selv!


Som tiåring tar Daniel sin far ham med seg til biblioteket med glemte bøker, og Daniel får ta med seg én bok hjem som han alltid må passe på. I årene etter forsøker Daniel å finne ut hva som skjedde med forfatteren av boken, Julian Carax, og hvorfor nesten alle utgavene av bøkene hans er forsvunnet.

Boken er satt i Barcelona på 40- og 50-tallet, i perioden som fulgte den spanske borgerkrigen, og den preges av den historiske settingen. Mange av karakterenes personligheter og handlinger er resultater av krigen som var. Dette gjør at den utrolige historien virker langt mer realistisk, og har fått meg til å lese meg opp om den spanske borgerkrigen, som jeg visste lite om fra før!

LES DENNE om du ikke allerede har gjort det - jeg vet jeg er sent ute!

No comments:

Post a Comment