Thursday, 23 February 2017

Anmeldelse: The Rosie EffectThe Rosie Effect av Graeme Simsion
Forlag: Penguin (bok 1, Prosjekt Rosie, er utgitt på norsk av Aschehoug
Terningkast: 4

Highly intelligent people are often bullied. As a result of being different. That difference being high intelligence. 

"We're scientists", I reminded him. "We shouldn't be defeated by problems. If we think hard enough, a solution will present itself." 

My love for Rosie was so powerful that it had caused my brain to make a grammatical error. Har du lest The Rosie Project (Prosjekt Rosie på norsk)? Det er en skjønn, hysterisk morsom bok om Don Tillman, som har vanskelig for å forstå sosiale ritualer, men som bestemmer seg for at han trenger en kone. Her kommer feministiske, selvstendige Rosie inn! 

Bok 2, The Rosie Effect, er nesten like morsom og nesten like søt. "The wife project" er over, og var en suksess: Don Tillman er gift med Rosie, verdens vakreste kvinne, og de har flyttet til New York sammen. Men nå står han overfor en annen utfordring: Rosie er gravid.

Jeg likte The Rosie Effect av samme grunn til at jeg likte The Rosie Project: de varme, interessante karakterene, de sprø situasjonene som oppstår når Don og alle andre ikke kan forstå hverandre, og de morsomme samtalene. Jeg tror likevel ikke at vi egentlig trengte en bok 2 om Don og Rosie. Den tilfører ikke noe nytt, men gir et gjensyn til de karakterene vi ble glad i i den første boken.

Alt i alt en god bok som godt kan leses om du likte den første boken, men det er ingen grunn til å forvente noe overveldende eller nytt.

Har du lest en av bøkene om Don og Rosie av Graeme Simsion? 

2 comments:

  1. Har lest begge disse! Elsket den første boka, den andre var også veldig søt men ingenting nytt som du sier. Fortsatt verdt å lese da :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, bok to måtte jo uansett leses, enig der! God helg :)

      Delete