Wednesday, 15 February 2017

Anmeldelse: Belgravia

Belgravia av Julian Fellowes
Forlag: Gyldendal (Engelsk: Orion Publishing Group)
Terningkast: 5


----

"She was at that period of her life that almost everyone must pass through, when childhood is done with and a faux maturity, untrammeled by experience, gives one a sense that anything is possible until the arrival of real adulthood proves conclusively that it is not."

"I would fight dragons, I would walk over flaming coals, I would enter the Valley of the Dead, if I thought I might have a chance of your heart."
Historien begynner på det berømte ballet til hertuginnen av Richmond, i 1815, den kvelden slaget ved Waterloo stod. Mange av mennene forlater ballet for å kjempe, og dør den kvelden, men det er ikke det eneste skjebnesvangre som skjer den kvelden. Ballets begivenheter skal hjemsøke to familier i flere tiår senere, før sannheten omsider kan komme frem. 

----

Denne boken har alt man kan ønske seg: intriger, hemmeligheter, ondskap, eventyrlige forelskelser, misfornøyde tjenestefolk og mektige aristokratiske familier. Historien er satt i London, og mesteparten av handlingen foregår på 1840-tallet, som er rundt den tiden karakteren Violet Crawley, "Dowager Countess of Grantham" i Downton Abbey ble født. Dette er "storhetstiden" den velstående familien i Downton Abbey er nødt til å gradvis gi slipp på.

Maggie Smith som Violet Crawley
i Downton Abbey
Å lese boken er akkurat som å se TV-serien, og dette skyldes i stor grad at boken er svært lettlest. Den er tjukk og god, men den bruker ikke tid på kompliserte politiske intriger eller langtekkelige beskrivelser. Jeg kan se for meg at noen savner dette i en historisk roman, men om det er en kosebok du er på jakt etter er denne helt perfekt. 

No comments:

Post a Comment