Tuesday, 13 December 2016

Luke 13: Anmeldelse: Gods Behaving Badly

Gods Behaving Badly er en morsom, annerledes bok om hva de greske gudene fyller dagene med i det 21. århundre, når ingen lenger tror på dem. 
Tittel: Gods Behaving Badly


Forfatter: Marie Phillips


Forlag: Vintage


Først utgitt: 2007


Norsk: Nei


Terningkast: 5

På 2000-tallet bor Apollo, Artemis, Afrodite, Athena, Zevs, Hermes og alle de andre greske gudene sammen i et rekkehus i London. Apollo, solens gud, er TV-medium, Artemis, gudinne av jakt og skog, er hundepasser og Athena, kjærlighetsgudinne, har telefonsex. Nå, når ingen lenger tror på dem, har livene deres blitt kjedelige, trege og mørke, og de mister gradvis kreftene sine. Så roter to ordinære dødelige seg inn i gudenes liv, og plutselig står jordens overlevelse på spill. 

----

En humoristisk bok med et vilt og godt gjennomført plott. Jeg likte svært godt Gods Behaving Badly. Gudenes personligheter passer godt med hvordan vi kjenner dem fra mytene, og Marie Phillips har gjort en god jobb med å oppdatere dem for det 21. århundre. De menneskelige karakterene er lette å relatere til, og fungerer som fornuftens stemme. 

Jeg liker at boken ikke later som om den er mer storslagen enn den er. Det er en kort, søt og morsom satire om alder, tap av makt og frykten for døden, kommunisert gjennom et sett av fargerike og arrogante karakterer, og boken krever ikke å bli tatt mer seriøst enn det. 

Faktisk ble det også laget en film basert på boken, men etter skandaløse tilbakemeldinger på filmfestivalen i Roma ble filmen aldri utgitt. Forfatteren selv er enig i filmens dårlige kvalitet, men jeg hadde uansett likt å sett den...! 

----

Gods Behaving Badly er en lettlest bok på under 300 sider som passer godt for ungdommer, voksne, kvinner og menn. 

----

Christopher Walken som Zevs og Oliver Platt som Apollo

Edie Falco som Artemis og Sharon Stone som Afrodite


No comments:

Post a Comment