Monday, 5 December 2016

Luke 5: Anmeldelse: The Kind Worth Killing

The Kind Worth Killing er en spennende psykisk thriller som passer for de som likte Gone Girl. Den er gjennomført, nervepirrende og mørk. 


Tittel: The Kind Worth KillingForfatter: Peter Swanson


Forlag: Faber & Faber / Cappelen Damm


Først utgitt: 2015


Norsk: Ja, De som fortjener det


Terningkast: 5"Everyone has a full life, even if it ends soon. All lives are complete experiences."

"I was born with a different kind of morality. The morality of an animal  - of a crow or a fox or an owl - and not of a normal human being." 


---

Den norske oversettelsen av boken
The Kind Worth Killing er en spennende og nokså lang bok om Ted Severson, som hater sin utro kone, og Lily Kintner, som vil hjelpe ham å drepe henne. Boken er full av uventede vendinger og gjennomtenkte karakterer, og har sin egen stil og stemning. Den er vidunderlig mørk og nådeløs. 

Det er likevel ikke en bok jeg vil gå å tenke på lenge, og det tror jeg er litt på grunn av skrivestilen i boken. Forfatteren vekslet mellom ulike karakterers perspektiver, men gjentok ofte handlingen vi allerede hadde lest fra andres perspektiv. Dette var unødvendig og til tider litt kjedelig. I tillegg føltes språket noen ganger litt mekanisk og lite levende. Det som likevel gjør boken til en 5-er er det sterke plottet og en svært god avslutning. 

Generelt er boken å anbefale, på grunn av et godt gjennomtenkt og gjennomført plott. Karakterene er interessante og de mange tvistene i boken holder interessen oppe. Selv om dette ikke er en av mine nye favoritter, er boken fortsatt verdt tiden jeg brukte på den.

---

The Kind Worth Killing er en lettlest bok med et godt gjennomtenkt plott. Boken passer for både kvinner og menn. 


No comments:

Post a Comment