Sunday, 25 December 2016

Anmeldelse: A Boy Called Christmas

A Boy Called Christmas er en ordentlig varm og fin julefortelling om gutten som ble julenissen. Den er perfekt å lese i juletiden. 


Tittel: A Boy Called ChristmasForfatter: Matt HaigForlag: Canon GateNorsk: Ja, Gutten som ble julenissenTerningkast: 5
"To lose someone you love is the very worst thing in the world. It creates an invisible hole that you feel you are falling down and will never end. People you love make the world real and solid and when they suddenly go away forever, nothing feels solid anymore."

"An impossibility is just a possibility you don't understand yet."

----

Nicolas og faren bor i en liten hytte i Finland. Nicolas skulle ønske han kunne få fine leker i julegave, men han og faren er fryktelig fattige, og han må derfor nøye seg med turnipsdukken moren laget til ham da han var liten. En dag reiser faren med seks andre menn for å finne bevis for eksistensen av alver, etter en stor utlovet dusør fra kongen. Dette markerer starten av en magisk reise for Nicolas.

----

Jeg fant denne boken i barnebokhyllen i Waterstones i Amsterdam, og tok den med meg fordi jeg tidligere har lest den fine boken The Humans av Matt Haig. Matt Haig har i sitt liv opplevd kraftig depresjon, og er flink til å skrive om tristhet og vanskelighet på en måte som er lett å relatere til, og som viser hvordan man kan finne håp og glede igjen. A Boy Called Christmas var ingen skuffelse!

Matt Haig har levert en historie som både gir den tradisjonelle julestemningen, mens han samtidig forteller en historie med ekte følelser, ekte motivasjoner og karakterer med en viss dybde. Universet han har skapt er bredt og interessant, og karaktergalleriet likeså. Jeg vet at jeg kommer til å lese oppfølgeren, The Girl Who Saved Christmas, neste jul. 

----

A Boy Called Christmas er egentlig en barnebok, men som julebok duger den likevel utmerket for en voksen. Den er en lettlest og kort bok på under 300 sider. 

No comments:

Post a Comment